21 Aralık 2011 Çarşamba

KAYITLI İSTİHDAMIN YENİLİKÇİ YOLLARLA TEŞVİKİ OPERASYONU






AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI PROJELERİ

KAYITLI İSTİHDAMIN YENİLİKÇİ YOLLARLA TEŞVİKİ OPERASYONU
Projeyi Yürüten Birim: ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Sosyal Güvenlik Kurumu
Başlangıç ve Bitiş Tarihleri:Operasyon 2010 yılının üçüncü çeyreğinde başlayacaktır. Operasyonun 21 ay sürmesi öngörülmektedir. 
Projenin Maliyeti ve Finansman Kaynakları: Operasyonun bütçesi 16 milyon Avrodur. Operasyon Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Operasyona AB katkısı %85, ulusal katkı ise %15 oranındadır.
Projeyi Hazırlayanlar:ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından hazırlanmıştır.

Projeden Faydalananlar:Operasyonun hedef grubunu, Sosyal Güvenlik Kurumu personeli; ilgili kamu kurumlarının personeli; sosyal ortaklar, Bölgesel/Yerel Yönetimler ve ilgili STK’lar; kendi hesabına çalışanlar; işsizler; kayıt dışı çalışan işçiler ve bakmakla yükümlü oldukları; düşük eğitim düzeyine sahip kayıt dışı çalışan kadınlar oluşturmaktadır.
Projenin Gerekçesi, Amacı ve Hedefleri: Kayıtlı İstihdamın Teşviki Operasyonu, kayıtlı istihdamın teşvik edilmesi için Sosyal Sigortalar Kurumu, diğer ilgili kurumlar, sosyal ortaklar ve ilgili STK’ların kapasitesinin artırılması için teknik destek sağlanması ve söz konusu kurumların ilgili alanda stratejilerini hazırlaması ve uygulaması için destek verilmesi amaçlanmaktadır.
Projenin Sonuçları: Operasyonun bir bileşenini kayıtlı istihdamın teşviki için yenilikçi faaliyetlere yönelik uygulanacak olan hibe programı oluşturmaktadır (11.850.000 Avro). Operasyonun diğer bileşeni altında kayıt dışı istihdamla mücadele edilmesi ve Hibe Programlarının uygulanması için SGK, ilgili kurumlar ve sosyal ortakların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik faaliyetler yer almaktadır:
Operasyon kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetler:
1.SGK ve diğer Bakanlıkların personeli arasında eğitim ihtiyaçları analizleri yürütülmesi, ÇSGB, İŞKUR, SGK ve diğer kamu kurum ve dernekler de dahil sosyal ortakların personeline yönelik eğitimler, kayıtlı istihdamın teşvikini sağlayacak mekanizma ve yöntemler üzerine eğitim verebilmesi için SGK personeline yönelik Eğiticilerin Eğitimi yürütülmesi;
2.  Bakanlıklar arası işbirliği ve eşgüdümün sağlanması için tematik çalışma gruplarının oluşturulması ve işbirliğine yönelik bir strateji belgesi hazırlanması;
3.Teftiş ve Rehberlik Başkanlığı’nın altında kurumlar arası kullanıma açık bir ortak veritabanı geliştirilmesi ve uygulanması;
4.Farkındalık artırmaya yönelik konferansların düzenlenmesi;
5.Seçilen bölgeler ve/veya sektörlerde kayıt dışı istihdam üzerine bir saha araştırması/işgücü piyasası analizi yürütülmesi;
6.Bilgilendirme ve farkındalık artırma kampanyalarını destekleyecek kayıtlı istihdam konuları üzerine temel bilgi kitapçıklarının basılmasının yanı sıra ulusal ve yerel düzeydeki sosyal ortaklar tarafından yaygınlaştırma faaliyetlerinin düzenlenmesi.
Açıklamalar: İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeninin (IPA IV) Program Otoritesi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Söz konusu bileşenin yürütülmesi ile ilgili işler Makam Oluru ile çıkarılan bir yönergeyle AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezine verilmiştir. Bu kapsamda, AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi tarafından proje faydalanıcısı kuruma proje belgelerinin hazırlanması ve proje faaliyetlerinin yürütülmesi aşamalarında teknik destek verilmektedir. 

Share/Save/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...