21 Aralık 2011 Çarşamba

KAMU İSTİHDAM HİZMETLERİNİN KALİTESİNİN ARTIRILMASI OPERASYONU




AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI PROJELERİ



KAMU İSTİHDAM HİZMETLERİNİN KALİTESİNİN ARTIRILMASI OPERASYONU
Projeyi Yürüten Birim: ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu
Başlangıç ve Bitiş Tarihleri:Operasyonun hizmet sözleşmesi 2010 yılının son çeyreğinde, tedarik sözleşmesinin ise 2011 yılının ilk çeyreğinde başlaması öngörülmektedir. 
Projenin Maliyeti ve Finansman Kaynakları: Operasyonun bütçesi yaklaşık 12 milyon Avro olup, bunun yaklaşık 9,75 milyon Avrosu hizmet alımına; 2,5 milyon Avrosu ise tedarik alımına ayrılmış durumdadır. Operasyon Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Operasyona AB katkısı %85, ulusal katkı ise %15 oranındadır.
Projeyi Hazırlayanlar:ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmıştır.
Projeden Faydalananlar:Operasyonun hedef grubunu, İŞKUR ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı personeli; İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının üyeleri; sosyal taraflar oluşturmaktadır.
Projenin Gerekçesi, Amacı ve Hedefleri:
Gerekçesi:Bu proje ile iş ve işçi arayanlar arasında etkili bir eşleştirme sistemi kurulması hedeflenmektedir. Türkiye İş Kurumu, gerek yasal çerçeve düzenlemeleri, gerekse gerçekleştirilen projelerle yakın zamanda idari kapasitesini artırmıştır. Ancak, emek piyasası programlarının uygulamasının desteklenmesi, emek piyasası bilgi sisteminin kurulması ve özellikle bölgesel düzeyde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile İŞKUR’un politika üretme kapasitesinin artırılması gerekmektedir.
Kamu İstihdam Hizmetlerinin Kalitesinin Artırılması Operasyonu, İŞKUR, ÇSGB, İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurullarının kurumsal ve idari kapasitelerinin artırılması yoluyla kamu istihdam hizmetlerinin kalitesinin ve etkinliğinin artırılmasını amaçlamaktadır.
Projenin Sonuçları: Operasyon altında şu faaliyetler yürütülecektir:
•ÇSGB ve İŞKUR’un istihdam politikası oluşturma kapasitesi;  ÇSGB ve İŞKUR personeline eğitim verilecek, sosyal politika ve istihdam alanında bir basılı bilgi ve elektronik bilgi merkezi kurulacak ve toplam 30 kişi istihdam konusundaki uluslar arası kuruluşlarda staj yapacaktır.
•Çağrı Merkezleri; İŞKUR’un hizmetleri ile ilgili olarak vatandaşa bilgi vermek üzere 24 saat çalışma prensibine göre teşkil edilecektir.
•Model Ofis (30 il); İŞKUR İl Müdürlüklerinde etkin çalışma ortamı ve hizmetin sağlanabilmesi için ALMP’de getirilen model ofis yaklaşımı yaygınlaştırılacaktır. Bu kapsamda 13 ildeki ofisleri model ofise dönüştürmek üzere mal alımı yapılacak, çalışanlar eğitime tabi tutulacak, Avrupa Birliği ülkelerinde staj ve çalışma ziyaretlerine gönderilecektir.
•İşgücü piyasası bilgi sisteminin geliştirilmesi; işgücü piyasası analizlerinin İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirilebilmesine yönelik eğitimler verilecek, işgücü piyasası analizlerinin sonuçları yaygınlaştırılacak ve bu konuda faaliyet göstermek üzere tasarlanacak yazılımların geliştirilmesine yönelik danışmanlık hizmeti alınacaktır.
•İş, meslek, kariyer rehberlik ve danışmanlık hizmetleri; bu kapsamda 200 İŞKUR personeli eğitilecek, meslekleri tanıtıcı kısa filmler hazırlanarak yayınlanacak, ihtiyaç analizi için veri tabanı kurulacak ve Bakanlık ile İŞKUR’un hizmetlerini tanıtıcı faaliyetler gerçekleştirilecektir.
•Aktif işgücü politikaları izleme sistemi kurulacak ve test edilecektir. Sonuçları dikkate alınarak değerlendirme raporu hazırlanacaktır.
•İl istihdam ve mesleki eğitim kurulları; Kurul üyelerine ve kurullarla birlikte çalışacak personele eğitimler verilmesi, kurullara yönelik performans değerlendirmesi çalışması yürütülecek ve teknik anlamda kurullara destek olmak amacıyla akademisyenlerin de yer aldığı çalışma grupları oluşturulacaktır.
•İletişim kampanyaları düzenlenecek, İŞKUR’un hizmetlerini tanıtıcı filmler ulusal kanallarda yayınlanacaktır.
Açıklamalar: İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeninin (IPA IV) Program Otoritesi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Söz konusu bileşenin yürütülmesi ile ilgili işler Makam Oluru ile çıkarılan bir yönergeyle AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezine verilmiştir. Bu kapsamda, AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi tarafından proje faydalanıcısı kuruma proje belgelerinin hazırlanması ve proje faaliyetlerinin yürütülmesi aşamalarında teknik destek verilmektedir. 

Share/Save/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...