21 Aralık 2011 Çarşamba

GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ OPERASYONU






AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI PROJELERİ


GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ OPERASYONU



Projeyi Yürüten Birim : ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
Başlangıç ve Bitiş Tarihleri:Operasyonunun toplamda 24 ay sürmesi öngörülmektedir. 
*Hibe sözleşmelerinin 2010 yılı 3. çeyreğinde,
*Hizmet sözleşmesinin 2011 yılının 2. çeyreğinde,
imzalanması beklenmektedir.
Projenin Maliyeti ve Finansman Kaynakları: Operasyonun bütçesi yaklaşık 28 milyon Avrodur. Operasyon Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Operasyona AB katkısı %85, ulusal katkı ise %15 oranındadır.
Projeyi Hazırlayanlar :ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğütarafından hazırlanmıştır.


Projeden Faydalananlar      :(15- 29 yaş arası) genç işsizler, eğitimine devam etmekte olan genç nüfus, eğitim seviyesi düşük olan genç kadınlar
Projenin Gerekçesi, Amacı ve Hedefleri: Gerekçe: Türkiye’de; düşük istihdam yaratma kapasitesi, okullaşma oranının düşük olması,  okuldan işe geçişte yaşanan zorluklar, eğitim ve işgücü piyasası talepleri arasındaki uyumsuzluk, genç nüfus arasında girişimcilik düzeyinin yetersizliği ve gençlerin kamu istihdam hizmetleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmaması gibi sebeplere bağlı olarak genç işsizlik oranının yüksek olması.
Amaç ve hedefler: Genç işsizlik oranının azaltılması ve gençlerin işgücü piyasasına katılımını artırmak yönünde katkı sağlamak, gençlerin işgücü piyasasına katılımlarını teşvik ederken istihdam edilebilirliklerini ve girişimciliklerini de artırmak, etkili aktif işgücü piyasası tedbirleri geliştirme ve uygulama kapasitesini artırmak. 
Projenin Sonuçları:Tamamlayıcılık esasına uygun olarak girişimcilik ile ilgili faaliyetler yürüten ilgili tüm aktörlerin faaliyetleri uyumlaştırılarak bir model oluşturulacak ve bu model uygulanacaktır. Bu modelden 500 genç faydalanacaktır. 75 gence birebir girişimcilik desteği sağlanacaktır.
•Staj ve işbaşı eğitim eşleştirme sistemi; bu hizmetleri sağlayabilecek işletmeler ile bu hizmeti almak isteyen kişileri eşleştirecektir. Aynı zamanda internet ortamında eşleştirme sistemi kurulacaktır.
•Girişimcilik ve kariyer günleri; ilk günlerinde meslek ve kariyer rehberliği hizmetleri verilecek ikinci gününde ise girişimcilik ve danışmanlık hizmeti verilecektir.
•Genç İstihdam Zirveleri; 5 ilde gençler dâhil tüm ilgili tarafların katılımıyla çalıştaylar düzenlenecek ve bunların sonucunda eylem planları hazırlanacaktır.
Açıklamalar   İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Bileşeninin (IPA IV) Program Otoritesi T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığıdır. Söz konusu bileşenin yürütülmesi ile ilgili işler Makam Oluru ile çıkarılan bir yönergeyle AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezine verilmiştir. Bu kapsamda, AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi tarafından proje faydalanıcısı kuruma proje belgelerinin hazırlanması ve proje faaliyetlerinin yürütülmesi aşamalarında teknik destek verilmektedir. 

Share/Save/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...