21 Aralık 2011 Çarşamba

Gençler İçin Başlama Vuruşu - Rosetta Planı" Projesi




AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI PROJELERİ



Gençler İçin Başlama Vuruşu - Rosetta Planı" Projesi


       Avrupa Birliği İstihdamı Teşvik Tedbirleri Topluluk Programı çerçevesinde Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığımız Koordinatörlüğünde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Gençler İçin Başlama Vuruşu-Rosetta Planı” Projesi Belçika Hükümeti ve sosyal taraflarının desteği ile başlatılmıştır.
Rosetta Plânı, tüm ilgili tarafların mutabakatı ile Belçika’da halen yürürlükte olup, temel amacı, belli bir gençlik yaş aralığı tespit edilmek suretiyle, lise ve üzeri eğitim alan gençlerin belli sayının üzerinde işçi çalıştıran işletmelerde, işçi sayısının %3-6’sı gibi bir oranda istihdam edilmesi zorunluluğunu tesis etmek ve bu uygulamayı birtakım finansal düzenlemeler yolu ile teşvik ederek gençler arasındaki işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunmaktır.
Ülkemizde yaşanmakta olan genç işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunması hedeflenerek başlatılan mezkûr proje, tüm ilgili tarafların aktif katılımı ile Rosetta Planının teorik boyutunu, uygulamada karşılaşılan olumlu, olumsuz sonuçlarını ve ülkemiz koşullarına nasıl uyarlanabileceğini tespit etmeyi amaçlamaktadır.
“Rosetta Planı”nın hukuki altyapısı ve uygulaması hakkındaki Bilgilendirme Semineri, Planın uygulanmasından sorumlu Belçika kamu yetkilileri ve sosyal taraf temsilcilerinin ve ülkemizde konu ile ilgili tüm tarafların katılımı ile 17 Temmuz 2006 tarihinde Swissotel Ankara'da Başkanlığımız ve Türkiye İş Kurumu Tarafından gerçekleştirilmiştir. Seminer süresince yapılan sunumlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Türkçe Sunumlar                    Presentations in English

  • Rosetta Plânı Hakkındaki Bilgi Notu için tıklayınız.
  • Rosetta Planının uygulanması süresince Belçika Makamlarınca hazırlanmış periyodik Değerlendirme Raporlarının Türkçe versiyonları için tıklayınız.
Görüş ve önerilerinizi belirtmek üzere , yukarıda sözü edilen değerlendirme raporları incelenmek suretiyle Akademisyenlerce Planın Türkiye'ye uygunluğunu ve uygulanabilirlik şartlarını tartışmak üzere hazırlanmış   Ön-Çalışma raporlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.


!!! Söz konusu raporların ilgili kurumlarca tartışılmasına zemin hazırlamak ve geniş grupların Plâna ve raporlar ışığında Plânın Türkiye’de uygulanabilirliğine yönelik fikirlerini almak üzere ilgili tarafların katılımı ile düzenlenen ön-değerlendirme toplantılarında paylaşılan fikirler neticesinde ortaya çıkan Eylem Plânı'na ulaşmak için tıklayınız. !!!
Ayrıntılı bilgi için:

En İyi Prosedür Projesi : Büyümenin Önündeki Engeller- İlk Çalışanın İstihdam Edilmesi (Obstacles to Growth: Recruiting The First Employee)

Yenileşme ve Değişim için Türkiye 'de  Sosyal Diyaloğu Güçlendirme Projesi — TR 0403.05


Share/Save/Bookmark

0 yorum:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...