26 Aralık 2011 Pazartesi

KOSGEB'ten en çok 'kadın girişimci' yararlanıyor


Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Tekirdağ Hizmet Merkezi Müdürü Özay Cebeci, ''Kadınların eğitimlerimize daha çok başvuru yapıyor olmasının nedenleri arasında ev hanımı olmaları, kadınlara verdiğimiz desteklerin erkeklere oranla 10 puan daha fazla olabilir'' dedi.
Merkez Müdürü Cebeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında Tekirdağ bölgesine 600 bin lira destek verildiğini söyledi.
2011'de ise 2 milyon lira destek verildiğini belirten Cebeci, desteğin gittikçe arttığını ifade etti.
Bu desteklerden en çok fuar ve teknik eleman desteğinin talep gördüğünü anlatan Cebeci, ''Teknik personel desteğiyle, alınan personelin KOSGEB tarafından 20 ay maaşının yarısı ödeniyor. Bu süre zarfından alınan personelin uyum süresi dolmuş oluyor ve destek kesilse bile, işveren personelini işten çıkarmak istemiyor. Böylece firmalara teknik personel kazandırmış oluyoruz'' diye konuştu.
Bunların yanında firmalara Ar-Ge desteği de verdiklerini bildiren Cebeci, şöyle konuştu:
''Rekabet artık küresel düzeye yayıldığından işletmenin ürünlerini farklılaştırması gerekiyor. Çünkü artık bir firmanın rakibi yalnızca bulunduğu bölgede değil, dünyanın öteki ucundaki bir firma bile rakibi olabiliyor. Türkiye'de, girişimcilik meşalesini yakmak lazım. O anlamda KOSGEB inovasyon çalışmaları yapan firmalara destek veriyor.''
-''Kadın girişimci daha fazla''-
Tekirdağ bölgesinde toplam 69 girişimciye destek verdiklerini ifade eden Cebeci, bu girişimcilerden 36'sının kadın olduğunu söyledi.
KOSGEB olarak sadece kadınlara yönelik eğitimler de verdiklerini bildiren Cebeci, KOSGEB'e kadınların daha çok ilgi gösterdiğini belirtti.
Trakya bölgesinin bir çok yerinde KOSGEB'ten aldıkları eğitimle iş kuran kadınların olduğunu vurgulayan Cebeci, ''Kadınlar eğitimlerimize daha çok başvuru yapıyor. Bunun nedenleri arasında kadınların ev hanımı olmaları, kadınlara verdiğimiz desteklerin erkeklere oranla 10 puan daha fazla olması var. Aklıma gelen ciddi girişimciler hep kadın. Kadınlar daha disiplinli çalışıyorlar. Daha dikkatli plan ve proje hazırlıyor. Kadınların getirdiği projelerden henüz reddettiğimiz yok'' dedi.
KOSGEB'inde verdiği desteklerle girişimci olmak isteyenleri yüreklendirdiğini anlatan Cebeci, yedek nakdin girişimci için önemli olduğunu ve bu açığı kapattıklarını bildirdi.
Öte yandan verdikleri asıl desteğin mali değil, eğitim olduğunu anlatan Cebeci, şöyle devam etti:
''Girişimci adayı, açtığımız kurslardan aldığı eğitimle güzel bir kazanım elde ediyor. Kendi girişimcilik potansiyelini ölçüyor. Eğitim sonrası hazırlanan projeyle verdiğimiz destek yalnızca motive kısmını oluşturuyor. Zaten işletmeyi kurarken tahmin edilemeyen bir çok gider çıkabiliyor. Verdiğimiz destekler girişimciye güven veriyor.''
-''2012'de destek modellerimizi daha aktif hale getireceğiz''
KOSGEB'te verilen desteklerin çıkarılan yönetmelikle belirlendiğini bildiren Cebeci, yönetmelikle belirlenen destek programlarının uzun süre kullanıldığını ifade etti.
En son çıkarılan destek programlarının da esnek bir yapıya sahip olduğunu belirten Cebeci, şunları kaydetti:
''Şimdiye kadar bu destek programlarını istediğimiz oranda aktif hale getiremedik. 2012'de bu programlar üzerinde yoğunlaşarak daha aktif hale getireceğiz. 2012, teorik olarak yaptıklarımızı pratikte daha iyi uygulanması yılı olacak. Bu anlamda bilgilendirme toplantılarımızı arttıracağız. Ayrıca, Namık Kemal Üniversitesi'nde üniversite ve sanayici iş birliğini arttırmak adına Teknoloji Geliştirme Merkezi'ni (TEKMER) kurduk. 2012'de burayı aktif hale getirerek, üniversite ve sanayici iş birliğinin güçlenmesine destek olacağız.''
Kaynak: AA(26.12.2011)

Share/Save/Bookmark

24 Aralık 2011 Cumartesi

Diksiyon Güzel konuşma Sanatı

Diksiyon /ext/belgeler_v_e.swf">
Share/Save/Bookmark

21 Aralık 2011 Çarşamba

Gençler İçin Başlama Vuruşu - Rosetta Planı" Projesi




AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI PROJELERİ



Gençler İçin Başlama Vuruşu - Rosetta Planı" Projesi


       Avrupa Birliği İstihdamı Teşvik Tedbirleri Topluluk Programı çerçevesinde Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığımız Koordinatörlüğünde Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülmekte olan “Gençler İçin Başlama Vuruşu-Rosetta Planı” Projesi Belçika Hükümeti ve sosyal taraflarının desteği ile başlatılmıştır.
Rosetta Plânı, tüm ilgili tarafların mutabakatı ile Belçika’da halen yürürlükte olup, temel amacı, belli bir gençlik yaş aralığı tespit edilmek suretiyle, lise ve üzeri eğitim alan gençlerin belli sayının üzerinde işçi çalıştıran işletmelerde, işçi sayısının %3-6’sı gibi bir oranda istihdam edilmesi zorunluluğunu tesis etmek ve bu uygulamayı birtakım finansal düzenlemeler yolu ile teşvik ederek gençler arasındaki işsizliğin azaltılmasına katkıda bulunmaktır.
Ülkemizde yaşanmakta olan genç işsizlik sorununun çözümüne katkıda bulunması hedeflenerek başlatılan mezkûr proje, tüm ilgili tarafların aktif katılımı ile Rosetta Planının teorik boyutunu, uygulamada karşılaşılan olumlu, olumsuz sonuçlarını ve ülkemiz koşullarına nasıl uyarlanabileceğini tespit etmeyi amaçlamaktadır.
“Rosetta Planı”nın hukuki altyapısı ve uygulaması hakkındaki Bilgilendirme Semineri, Planın uygulanmasından sorumlu Belçika kamu yetkilileri ve sosyal taraf temsilcilerinin ve ülkemizde konu ile ilgili tüm tarafların katılımı ile 17 Temmuz 2006 tarihinde Swissotel Ankara'da Başkanlığımız ve Türkiye İş Kurumu Tarafından gerçekleştirilmiştir. Seminer süresince yapılan sunumlara aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Share/Save/Bookmark

GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ OPERASYONU






AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI PROJELERİ


GENÇ İSTİHDAMININ DESTEKLENMESİ OPERASYONU



Projeyi Yürüten Birim : ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü
Başlangıç ve Bitiş Tarihleri:Operasyonunun toplamda 24 ay sürmesi öngörülmektedir. 
*Hibe sözleşmelerinin 2010 yılı 3. çeyreğinde,
*Hizmet sözleşmesinin 2011 yılının 2. çeyreğinde,
imzalanması beklenmektedir.
Projenin Maliyeti ve Finansman Kaynakları: Operasyonun bütçesi yaklaşık 28 milyon Avrodur. Operasyon Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir. Operasyona AB katkısı %85, ulusal katkı ise %15 oranındadır.
Projeyi Hazırlayanlar :ÇSGB Avrupa Birliği Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi’nin koordinasyonunda Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğütarafından hazırlanmıştır.


Share/Save/Bookmark

İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMININ UYGULANMASINA TEKNİK YARDIM SAĞLANMASI






AVRUPA BİRLİĞİ KOORDİNASYON DAİRESİ BAŞKANLIĞI PROJELERİ


İNSAN KAYNAKLARININ GELİŞTİRİLMESİ OPERASYONEL PROGRAMININ UYGULANMASINA TEKNİK YARDIM SAĞLANMASI
Projeyi Yürüten Birim: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı ve AB Fonları Koordinasyon ve Uygulama Merkezi
Başlangıç ve Bitiş Tarihleri:Söz konusu Projenin tahmini başlangıç tarihi 2010 yılının son çeyreği olup, sözleşmenin uygulama süresi bu tarihten itibaren üç yıl olarak belirlenmiştir.
Projenin Maliyeti ve Finansman Kaynakları: Projenin toplam bütçesi 3.245.000 Avro’dur.
Projeyi Hazırlayanlar:AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı AB Uzmanları Melih AKIN, Melahat GÜRAY, Hüseyin Ali Âlî TANGÜREK, Çağatay HALAT

Share/Save/Bookmark
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts with Thumbnails Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...